|
New Style --- Co to jest dla ciebie ??? |
| Autor |
Wiadomość |
KrisMCrew
Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Gru 09, 2006 8:59 pm New Style --- Co to jest dla ciebie ???
|
|
|
| Dla mnie new style to nieograniczone ruchy, niepowtarzalny swoj styl, dance na freestylu, czucie muzyki, osoba ktora tanczy musi poniesc publicznosc aby ona zaczela szalec, musi miec w sobie ta iskierka po ktorej wszyscy mowia ze chcieli by byc tacy jak on/ona. mog³bym pisac o tym godzinami a co wy o tym sadzicie ?? |
|
|
|
 |
krajna
Wędrowiec
|
Wysłany: Sob Gru 09, 2006 9:23 pm new style
|
|
|
| CINEK Z WASZEGO TT POWINIEN SIê ZMIERZYÆ Z SYPIm, poniewa¿ jest najlepszym facetem new stylowcem w POLSe, chyba ¿e znacie innych to smia³o ,bo ja jako¶ innych na imprezach nie widze, strasznie chcia³abym zobaczyc tê walkê. |
|
|
|
 |
Sypi_TST
Zaawansowany

Wiek: 36 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 60 Skąd: mam tyle sily???
|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 3:01 pm
|
|
|
Cinek, co Ty na to? Mnie pytaæ nie trzeba! |
_________________ Don't Hate The Players... |
|
|
|
 |
TT_Cinek
Moderator

|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 8:18 pm
|
|
|
Ale¿ ja oczywi¶cie jak najbardziej na najbli¿szych zawodach bêdzie trzeba sie ustawiæ hehe
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Sypi_TST
Zaawansowany

|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 8:19 am
|
|
|
No to jeste¶my umówieni - juz wpisujê Ciê do mojego terminarza .
A juz niebawem ja napiszê czym jest dla mnie New Style.
Hej, do zobaczyska! |
|
|
|
 |
Sypi_TST
Zaawansowany

|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 1:20 pm
|
|
|
Czym dla mnie jest New Style? Ciekawe pytanie, na które nie moge jednoznacznie odpowiedzieæ z racji zawodu jaki wykonujê... I nie mam tu na my¶li Bibliotekarza .
Tak¿e zaprezentujê tu niejako dwa spojrzenia na ten temat (tancerza i instruktora), choæ momentami s± zbli¿one i rzek³bym nawet, ¿e jest to jeden "g³os"
Dobry tancerz, to m.in. kreatywny, szukaj±cy, tworz±cy artysta. I z punktu takiej osoby zaprezentujê swój pogl±d. SBB - to nazwa jednego z najlepszych polskich zespo³ów rockowych (wg. mnie), którego ca³okszta³t
twórczo¶ci mo¿na okre¶liæ jako "New Style" (w muzyce). Zespó³ od zawsze szuka³ nowych "¶cie¿ek" w muzyce, ³±czy³ style, ³ama³ pewne stereotypy, tworzy³ co¶ nowego, innego... Jaki to ma zwi±zek z tañcem? Nazwê zespo³u próbowano rozszyfrowaæ na ró¿ne sposoby, ale jedna z nich pasuje do zespo³u wrêcz idealnie: Szukaj Burz Buduj. To siê idealnie przek³ada na temat tañca, gdy¿ ta dziedzina sztuki ma wiele wspólnego z muzyk±.
Jako tancerz i instruktor, staram siê traktowaæ to jako swoje "Credo taneczne". Kilka osób przede mn± wspomnia³o ju¿ o "idei" tego stylu, wiêc nie ma co tego powtarzaæ. Wiadomo nie od dzisiaj, ¿e taniec jest sztuk± "¿yw±" - nie stoi w miejscu, co i raz kto¶ pokazuje jakie¶ nowe "rozwi±zania" taneczne, s³owem - rozwija siê. Nie by³oby to mo¿liwe przy 'trzymaniu" siê tylko jednego, dwóch czy nawet trzech stylów tanecznych. Jak wiekszo¶æ tancerzy (podejrzewam) mia³em momenty stagnacji, gdy
nic nie wychodzi³o, nie mog³em nic wymy¶liæ itp... Z kolei te¿ by³y (i s±!) chwile, chcê wymy¶liæ co¶, czego nikt jeszcze nie pokaza³, czym móg³bym zaskoczyæ kole¿anki i kolegów z parkietu. Nie da siê tego zrobiæ bez "szukania", kombinowania, mimo, ¿e czêsto trwa to d³ugo. Nam, tancerzom, jest o tyle ³atwiej (ni¿ muzykom), bo pomaga nam w tym
muzyka czy "podpatrzony" gdzie¶ ruch, gest itp. Wiemy, ¿e muzyka "rz±dzi" siê swoimi prawami i za wiele "zburzyæ" tu nie mo¿na, ale cia³o tancerza... to kopalnia pomys³ów, która mo¿e (prawie) wszystko. Tu jest pole do popisu w kwestii "burzenia". Podam banalny wrêcz przyk³ad: od bardzo d³ugiego czasu robi³em jaki¶ tam ruch nog±, podobnie jak 3000 tancerzy w Polsce, bo tak siê "przyjê³o" (a ruch jest fajny i nieopatentowany ) i jakie¿ by³o moje zdziwienie gdy zobaczy³em to samo, ale wykonane tak, ¿e stopa by³a w powietrzu, a nie "zwyczajowo" na ziemi. Niby nic trudnego, ale ju¿ to wygl±da inaczej i przez to - ciekawiej.
W koñcu, rzeczone "Buduj". To jest to, co czêsto i gêsto jest zmor± tancerzy, ale gdyby nie ta zmora nie by³oby wielu "wynalazków" tanecznych... Trudno powiedzieæ, czy w tym momencie tworzy siê New Style, czy powstaje wcze¶niej, na etapie "szukania"... Jednak tu powstaje efekt koñcowy i raczej sk³onny bym by³ powiedzieæ, ¿e tu, w momencie
³aczenia pewnych elementów uk³adanki, powstaje nowa jako¶æ, nowy ruch (z po³±czenia np. ró¿nych technik tanecznych) i... nowy styl. Tak¿e New Style to wg. mnie przede wszystkim sztuka tworzenia przy pomocy ró¿nych ¶rodków: muzyki, innych technik tanecznych, elementów zapo¿yczonych z gimnastyki, sztuk walk, w czasie bezpo¶redniej
rywalizacji (podczas battle), czy w koñcu w czasie lu¼nej improwizacji.
Koñcz±c ju¿ taka ma³a uwaga, tak ode mnie: jestem tancerzem, który swój "chrzest bojowy" przeszed³ bodaj¿e w 1994 czy 95 roku i mogê siê przyznaæ (nie wstydzê siê tego), ¿e na moje pierwsze 3-4 turnieje robi³em sobie uk³ady, pó¼niej - podobnie jak moi koledzy zparkietu - jecha³em czyst± improwizacj±. We¼cie pod uwagê, ¿e by³em poczatkuj±cym tancerzem, który nigdy nie mia³ trenera...
Teraz obserwujê, co¶ co mnie bardzo mile zaskakuje: coraz wiêcej osób zaczyna tañczyæ "na ¿ywca", znów zaczyna liczyæ siê w³asny, oryginalny, ciê¿ko wypracowany styl, a na parkiecie jest coraz mniej kopii... Historia zatoczy³a ko³o i a¿ chcia³oby siê siê zawo³aæ: "Let's Go Back To The Old School !!!" i to mnie bardzo cieszy. A jak s³yszê tekst: "Teraz siê tak nie tañczy" czy "Tak tañczy³o siê 5 lat temu", to widzê kto ma racjê...
I na koniec ciekawostka:
Je¶li mieli¶cie okazjê czytaæ moje wcze¶niejsze wypowiedzi nt. inspiracji, kserowania czy szukania zajawki, na pewno zauwa¿yli¶cie, ¿e czêsto wspominam film "Blues Brothers". Dla mnie ten film ma tyle energii w sobie, ¿e i za 100 lat bêdê tupa³ ogladaj±c go. Jest w nim taka scena, gdy bohaterowie kupuj± w sklepie Ray'a Charlesa organy Hammonda i chc± je "wypróbowaæ". Ray siada za nimi i zaczyna graæ a ludzie na ulicy zaczynaj± tañczyæ. W pewnym momencie mówi co¶ takiego: "a teraz mrówki na ciele" i ludzie zaczynaj± tanczyæ pokazuj±c "mrówki"... Nic innego jak Krumping sprzed 15 lat!
Polecam zarówno twórczo¶æ zespo³u SBB jak i rzeczony film.
Pozdrawiam serdecznie, Sypi. |
|
|
|
 |
michael
Wędrowiec
|
Wysłany: Sro Gru 13, 2006 12:11 am wywiady
|
|
|
witam wszystkich i mam pytanie, kiedy wreszcie przeczytam wywiad z sasz± czekam i czekam? jestem podjazrany tym wywiadem i o was wszystkich fajnie siê czyta wiecej wywiadów z sasz± zw³aszcza plis ludzie pozdro dla najlepszego serwisu new style w polsce:idea: |
_________________ prawdziwi to znaczy orginalnii |
|
|
|
 |
SaSza
Wędrowiec
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 1:03 am SaSza Boogie Girl
|
|
|
http://www.toptoys.com.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=6 -> Wywiad jest umieszczony w tym linku.
Dziekuje za wszystkie dobre s³owa!
Keep the funk alive! |
_________________ This world we live in is The Dance of Creator. Dancers come and go in the twinkling of an eye but The Dance lives on... T_Y_A |
|
|
|
 |
michael
Wędrowiec
|
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 1:35 am no
|
|
|
ale zama³o wszyscy mówicie o dobieraniu sêdziów na impry new style my¶lê i wiem ¿e powinni oceniaæ naj lepsi np sasza tao bagieta cinek itp
co wy na to aby tak by³o a jak bêd± oceniaæ federacyjni to nie jechaæ , czy kto¶ ma jaja jeszcze czy pucharki wa¿ne s± tylko tt wspierajcie mnie i inny ch tak my¶l±cych |
_________________ prawdziwi to znaczy orginalnii |
|
|
|
 |
serious25
Nowy

|
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 12:58 pm
|
|
|
| Masz racje sêdziowie powinni byæ jak najlepsi , tacy ktorzy s± autorytetem w¶ród tancerzy , !!!!!!!ca³kowicie popieram |
|
|
|
 |
Iron
Wędrowiec
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 11:45 pm
|
|
|
| Dla mnie new style to pokaz swoich możliwości w łamaniu najcierzszych barier tańca i przy jednoczesnym wyrażeniu siebie. |
|
|
|
 |
Vitamo
Wędrowiec

|
Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 5:31 pm unlock iphone 3g
|
|
|
I have Trend Micro, and I'm not sure if its the best virus proector.
|
|
|
 |
Mariano
Wędrowiec

|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 2:05 pm registry cleaner
|
|
|
Is there something like imesh that i can download for musicc ?? i heardd imesh was filled with virus's ? i know most music downloads are illegal so do you know that are okay to use and will be safe for my computerrr .....?
|
|
|
 |
Mariano
Wędrowiec

|
Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 1:07 pm registry cleaner
|
|
|
i have avast but i used pcpitstop scan and it says i have four major viruses how do i find and delet them for free? any free software that gets rid of all viruses?
|
|
|
 |
Shanesr
Wędrowiec

|
Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 3:06 pm registry cleaner
|
|
|
i heard it is better then windows xp. I watched a video on youtube showing the multiple desktops and 3d graphics. where can i download it without any viruses? and is it free?
registry cleaner |
_________________ registry cleaner
 |
|
|
|
 |
|
|