forum.toptoys.com.pl Strona Główna forum.toptoys.com.pl
Forum Top-Toys

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
New Style --- Co to jest dla ciebie ???
Autor Wiadomość
KrisMCrew 
Zaawansowany

Wysłany: Sob Gru 09, 2006 8:59 pm   New Style --- Co to jest dla ciebie ???

Dla mnie new style to nieograniczone ruchy, niepowtarzalny swoj styl, dance na freestylu, czucie muzyki, osoba ktora tanczy musi poniesc publicznosc aby ona zaczela szalec, musi miec w sobie ta iskierka po ktorej wszyscy mowia ze chcieli by byc tacy jak on/ona. mog³bym pisac o tym godzinami a co wy o tym sadzicie ??

krajna
Wędrowiec

Wysłany: Sob Gru 09, 2006 9:23 pm   new style

CINEK Z WASZEGO TT POWINIEN SIê ZMIERZYÆ Z SYPIm, poniewa¿ jest najlepszym facetem new stylowcem w POLSe, chyba ¿e znacie innych to smia³o ,bo ja jako¶ innych na imprezach nie widze, strasznie chcia³abym zobaczyc tê walkê.

Sypi_TST 
Zaawansowany

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 3:01 pm   

Cinek, co Ty na to? Mnie pytaæ nie trzeba! :lol:

TT_Cinek 
Moderator

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 8:18 pm   

Ale¿ ja oczywi¶cie jak najbardziej :) na najbli¿szych zawodach bêdzie trzeba sie ustawiæ :) hehe

Pozdrawiam

Sypi_TST 
Zaawansowany

Wysłany: Wto Gru 12, 2006 8:19 am   

No to jeste¶my umówieni - juz wpisujê Ciê do mojego terminarza :wink: .
A juz niebawem ja napiszê czym jest dla mnie New Style.
Hej, do zobaczyska!

Sypi_TST 
Zaawansowany

Wysłany: Wto Gru 12, 2006 1:20 pm   

Czym dla mnie jest New Style? Ciekawe pytanie, na które nie moge jednoznacznie odpowiedzieæ z racji zawodu jaki wykonujê... I nie mam tu na my¶li Bibliotekarza ;-) .
Tak¿e zaprezentujê tu niejako dwa spojrzenia na ten temat (tancerza i instruktora), choæ momentami s± zbli¿one i rzek³bym nawet, ¿e jest to jeden "g³os"

Dobry tancerz, to m.in. kreatywny, szukaj±cy, tworz±cy artysta. I z punktu takiej osoby zaprezentujê swój pogl±d. SBB - to nazwa jednego z najlepszych polskich zespo³ów rockowych (wg. mnie), którego ca³okszta³t
twórczo¶ci mo¿na okre¶liæ jako "New Style" (w muzyce). Zespó³ od zawsze szuka³ nowych "¶cie¿ek" w muzyce, ³±czy³ style, ³ama³ pewne stereotypy, tworzy³ co¶ nowego, innego... Jaki to ma zwi±zek z tañcem? Nazwê zespo³u próbowano rozszyfrowaæ na ró¿ne sposoby, ale jedna z nich pasuje do zespo³u wrêcz idealnie: Szukaj Burz Buduj. To siê idealnie przek³ada na temat tañca, gdy¿ ta dziedzina sztuki ma wiele wspólnego z muzyk±.
Jako tancerz i instruktor, staram siê traktowaæ to jako swoje "Credo taneczne". Kilka osób przede mn± wspomnia³o ju¿ o "idei" tego stylu, wiêc nie ma co tego powtarzaæ. Wiadomo nie od dzisiaj, ¿e taniec jest sztuk± "¿yw±" - nie stoi w miejscu, co i raz kto¶ pokazuje jakie¶ nowe "rozwi±zania" taneczne, s³owem - rozwija siê. Nie by³oby to mo¿liwe przy 'trzymaniu" siê tylko jednego, dwóch czy nawet trzech stylów tanecznych. Jak wiekszo¶æ tancerzy (podejrzewam) mia³em momenty stagnacji, gdy
nic nie wychodzi³o, nie mog³em nic wymy¶liæ itp... Z kolei te¿ by³y (i s±!) chwile, chcê wymy¶liæ co¶, czego nikt jeszcze nie pokaza³, czym móg³bym zaskoczyæ kole¿anki i kolegów z parkietu. Nie da siê tego zrobiæ bez "szukania", kombinowania, mimo, ¿e czêsto trwa to d³ugo. Nam, tancerzom, jest o tyle ³atwiej (ni¿ muzykom), bo pomaga nam w tym
muzyka czy "podpatrzony" gdzie¶ ruch, gest itp. Wiemy, ¿e muzyka "rz±dzi" siê swoimi prawami i za wiele "zburzyæ" tu nie mo¿na, ale cia³o tancerza... to kopalnia pomys³ów, która mo¿e (prawie) wszystko. Tu jest pole do popisu w kwestii "burzenia". Podam banalny wrêcz przyk³ad: od bardzo d³ugiego czasu robi³em jaki¶ tam ruch nog±, podobnie jak 3000 tancerzy w Polsce, bo tak siê "przyjê³o" (a ruch jest fajny i nieopatentowany ;-) ) i jakie¿ by³o moje zdziwienie gdy zobaczy³em to samo, ale wykonane tak, ¿e stopa by³a w powietrzu, a nie "zwyczajowo" na ziemi. Niby nic trudnego, ale ju¿ to wygl±da inaczej i przez to - ciekawiej.
W koñcu, rzeczone "Buduj". To jest to, co czêsto i gêsto jest zmor± tancerzy, ale gdyby nie ta zmora nie by³oby wielu "wynalazków" tanecznych... Trudno powiedzieæ, czy w tym momencie tworzy siê New Style, czy powstaje wcze¶niej, na etapie "szukania"... Jednak tu powstaje efekt koñcowy i raczej sk³onny bym by³ powiedzieæ, ¿e tu, w momencie
³aczenia pewnych elementów uk³adanki, powstaje nowa jako¶æ, nowy ruch (z po³±czenia np. ró¿nych technik tanecznych) i... nowy styl. Tak¿e New Style to wg. mnie przede wszystkim sztuka tworzenia przy pomocy ró¿nych ¶rodków: muzyki, innych technik tanecznych, elementów zapo¿yczonych z gimnastyki, sztuk walk, w czasie bezpo¶redniej
rywalizacji (podczas battle), czy w koñcu w czasie lu¼nej improwizacji.
Koñcz±c ju¿ taka ma³a uwaga, tak ode mnie: jestem tancerzem, który swój "chrzest bojowy" przeszed³ bodaj¿e w 1994 czy 95 roku i mogê siê przyznaæ (nie wstydzê siê tego), ¿e na moje pierwsze 3-4 turnieje robi³em sobie uk³ady, pó¼niej - podobnie jak moi koledzy zparkietu - jecha³em czyst± improwizacj±. We¼cie pod uwagê, ¿e by³em poczatkuj±cym tancerzem, który nigdy nie mia³ trenera...
Teraz obserwujê, co¶ co mnie bardzo mile zaskakuje: coraz wiêcej osób zaczyna tañczyæ "na ¿ywca", znów zaczyna liczyæ siê w³asny, oryginalny, ciê¿ko wypracowany styl, a na parkiecie jest coraz mniej kopii... Historia zatoczy³a ko³o i a¿ chcia³oby siê siê zawo³aæ: "Let's Go Back To The Old School !!!" i to mnie bardzo cieszy. A jak s³yszê tekst: "Teraz siê tak nie tañczy" czy "Tak tañczy³o siê 5 lat temu", to widzê kto ma racjê...
I na koniec ciekawostka:
Je¶li mieli¶cie okazjê czytaæ moje wcze¶niejsze wypowiedzi nt. inspiracji, kserowania czy szukania zajawki, na pewno zauwa¿yli¶cie, ¿e czêsto wspominam film "Blues Brothers". Dla mnie ten film ma tyle energii w sobie, ¿e i za 100 lat bêdê tupa³ ogladaj±c go. Jest w nim taka scena, gdy bohaterowie kupuj± w sklepie Ray'a Charlesa organy Hammonda i chc± je "wypróbowaæ". Ray siada za nimi i zaczyna graæ a ludzie na ulicy zaczynaj± tañczyæ. W pewnym momencie mówi co¶ takiego: "a teraz mrówki na ciele" i ludzie zaczynaj± tanczyæ pokazuj±c "mrówki"... Nic innego jak Krumping sprzed 15 lat!
Polecam zarówno twórczo¶æ zespo³u SBB jak i rzeczony film.

Pozdrawiam serdecznie, Sypi.

michael 
Wędrowiec

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sro Gru 13, 2006 12:11 am   wywiady

witam wszystkich i mam pytanie, kiedy wreszcie przeczytam wywiad z sasz± czekam i czekam? jestem podjazrany tym wywiadem i o was wszystkich fajnie siê czyta :oops: wiecej wywiadów z sasz± zw³aszcza plis ludzie pozdro dla najlepszego serwisu new style w polsce:idea:

SaSza 
Wędrowiec

Wysłany: Pią Gru 15, 2006 1:03 am   SaSza Boogie Girl

http://www.toptoys.com.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=6 -> Wywiad jest umieszczony w tym linku.
Dziekuje za wszystkie dobre s³owa!

Keep the funk alive!

michael 
Wędrowiec

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 1:35 am   no

ale zama³o wszyscy mówicie o dobieraniu sêdziów na impry new style my¶lê i wiem ¿e powinni oceniaæ naj lepsi np sasza tao bagieta cinek itp
co wy na to aby tak by³o a jak bêd± oceniaæ federacyjni to nie jechaæ , czy kto¶ ma jaja jeszcze czy pucharki wa¿ne s± tylko tt wspierajcie mnie i inny ch tak my¶l±cych 8)

serious25
Nowy

Wysłany: Sob Gru 16, 2006 12:58 pm   

Masz racje sêdziowie powinni byæ jak najlepsi , tacy ktorzy s± autorytetem w¶ród tancerzy , !!!!!!!ca³kowicie popieram

Iron 
Wędrowiec

Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 11:45 pm   

Dla mnie new style to pokaz swoich możliwości w łamaniu najcierzszych barier tańca i przy jednoczesnym wyrażeniu siebie.

Vitamo 
Wędrowiec

Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 5:31 pm   unlock iphone 3g

I have Trend Micro, and I'm not sure if its the best virus proector.

Mariano 
Wędrowiec

Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 2:05 pm   registry cleaner

Is there something like imesh that i can download for musicc ?? i heardd imesh was filled with virus's ? i know most music downloads are illegal so do you know that are okay to use and will be safe for my computerrr .....?

Mariano 
Wędrowiec

Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 1:07 pm   registry cleaner

i have avast but i used pcpitstop scan and it says i have four major viruses how do i find and delet them for free? any free software that gets rid of all viruses?

Shanesr 
Wędrowiec

Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 3:06 pm   registry cleaner

i heard it is better then windows xp. I watched a video on youtube showing the multiple desktops and 3d graphics. where can i download it without any viruses? and is it free?

registry cleaner

Odpowiedz do tematu